Ben je de handleiding van je apparaat kwijt? Geen probleem! Download de gebruiksaanwijzing op onze website. Vanuit milieuoogpunt versturen wij geen papieren handleidingen.
Heb je een andere afstandsbediening, gebruik dan een van de onderstaande codes om de KPN-afstandsbediening te koppelen met je Hisense televisie.
Deze codes horen bij de KPN-afstandsbediening, de koppelcode is afhankelijk van het modelnummer van de afstandsbediening. Volg de stappen voor het koppelen via de website van KPN.
De meest gebruikte koppelcode is 9189.
Werkt die code niet, probeer dan een van de onderstaande codes:
De Facebook Watch app verdwijnt in Maart 2023 van de TV's. Facebook heeft besloten om te stoppen met deze service.
Om te achterhalen welke softwareversie de TV heeft, kan je de volgende stappen volgen:
Op beeld verschijnt welke versie de TV momenteel gebruik maakt.
Om de meest recente software op de TV te installeren kan je de volgende stappen volgen:
De meest recente softwareversie wordt nu gedownload.
Het is ook mogelijk om automatisch de laatste software versie op je Hisense TV te downloaden. De Automatische firmware-upgrade kan geactiveerd worden door de volgende stappen te volgen:
Apps kan je zelf downloaden en installeren in de App Store. Om hier te komen kun je de volgende stappen volgen:
De app verschijnt onder My Apps waar je de app naar de homepagina kan verplaatsen met behulp van de knop.
Het serienummer van je Hisense TV kan je op drie manieren achterhalen:
Achterop de TV
Het serienummer (E) van de TV is op de achterkant links te vinden. Deze bestaat uit 23 cijfers en bevindt zich aan links op de achterkant.
Via de verpakking
Het serienummer van je Hisense TV is op een sticker aan de zijkant (links of rechts) van de doos te vinden.
Via instellingen
Het serienummer van de TV is ook via de instellingen te vinden. Om hier te komen kan je de volgende stappen volgen:
Het serienummer van de TV verschijnt op beeld.
De nieuwe TV toestellen detecteren de kwaliteit van het signaal dat wordt aangeboden dus zo ook HDR. Dit was een modus die je bij de oude toestellen handmatig moest inschakelen, de nieuwe toestellen detecteren een signaal met HDR en schakelen deze dan automatisch in. Voor HDR geldt (ook bij de oude toestellen) dat het alleen werkt HDR als de beelden zo zijn opgenomen en worden aangeboden. Dus als gebruiker hoef je niets meer handmatig in te schakelen maar krijg je automatisch de beste beeldkwaliteit zodra dit mogelijk is. De nieuwe TV (55A7500F) heeft zelfs alle belangrijke HDR formaten HLG, HDR10, HDR10+ en Dolby Vision. U kan zelf een test doen. Je gaat naar de zoek functie in YouTube en toetst in: HDR content. Kies dan voor een video die met HDR is opgenomen. Tijdens het afspelen ga je naar de beeld instellingen van de TV dan zie je bij de beeldmodus ‘HDR standaard’. Deze kun je wijzigen in een paar andere HDR varianten. Speelt hij een filmpje af zonder HDR dan staat er bij de beeldmodus ‘Standaard’.
Wat is HDR?
HDR staat voor High Dynamic Range. HDR beelden zijn van een betere kwaliteit dan 'standaard' SDR beelden. Dat komt doordat HDR beeld in een bepaald HDR formaat wordt bewerkt en geproduceerd, waardoor het meer informatie bevat. Deze informatie resulteert in kleurrijker en meer realistisch beeld.
Verschillende HDR formaten
Er bestaan inmiddels verschillende HDR formaten, zoals HDR10, HDR10+, Dolby Vision en HLG. Elk formaat heeft bepaalde eigenschappen en wordt door bepaalde bronnen ondersteund. HDR content is op veel plekken beschikbaar, zoals Blu-Ray, maar ook via streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime en Dinsey+. Ook meerdere games voor Xbox en Playstation zijn in HDR verkrijgbaar.
Geschikte hardware
Om HDR beelden te kijken, moet een televisie ook HDR ondersteunen. Tegenwoordig is dit bij de meeste tv's het geval. Dus de software en de hardware moeten HDR ondersteunen om het weer te kunnen geven. De meeste TV’s schakelen automatisch naar de HDR modus zodra het signaal wordt ontvangen om de betere beeldkwaliteit weer te kunnen geven.
Je kunt je Hisense TV eenvoudig bedienen met de afstandsbediening type D3 van een KPN, Telfort en XS4ALL decoder. Dit kan je doen met de volgende twee stappen:
Het rode lampje van de afstandsbediening zou nu twee keer moeten knipperen. Vanaf nu kan je de Hisense TV bedienen met de afstandsbediening van KPN, Telfort en XS4ALL.
Het is ook mogelijk om je Ziggo afstandsbediening te gebruiken op je Hisense TV. Het verschilt echter per afstandsbediening hoe dit werkt. Hiervoor kan je terecht op de website van Ziggo.
In de handleiding van de TV kan je terugvinden wat de lengte van HDMI-kabel moet zijn. Deze lengte kan per model verschillen.
Wat is een HDMI kabel
HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Met deze kabel wordt het mogelijk om een apparaat op een beeldscherm aan te sluiten. Denk hierbij aan een aansluiting op een laptop of spelcomputer. Via de HDMI kabel wordt het signaal digitaal overgezet.
Om je Hisense te verbinden met de WiFi kan je de volgende stappen volgen:
Wil je de internetverbinding controleren? Ga naar internetverbinding, controleer de internetverbinding en doe de verbindingstest. Hier kan u zien of de TV verbonden is met het internet.
Wil je de internetverbinding controleren? Volg dan de volgende stappen:
1. Druk op de homeknop .
2. Selecteer Instellingen.
3. Selecteer Internetverbinding.
4. Selecteer controleer de internetverbinding en doe de verbindingstest.
Hier je kan zien of de TV verbonden is met het internet.
Vanaf 1 december 2023 wordt een nieuwe NPO Start app gelanceerd, daardoor stopt de applicatie met de ondersteuning van diverse Smart TV platformen waaronder VIDAA.
Onze Hisense televisies draaien op het VIDAA platform, dat betekent dat de huidige NPO Start applicatie vanaf die datum stopt op de Hisense TV’s.
Deze beslissing is door de NPO zelf genomen, als fabrikant kunnen wij hier niets aan veranderen.
VIDAA is nog in gesprek met de NPO om toch ook een applicatie te ontwikkelen die VIDAA TV's kan ondersteunen, maar op dit moment is hier nog niets over bekend.
Na het starten van de app kun je de volgende melding krijgen:
Als je wil dat je Hisense televisie direct inschakelt wanneer de stroom weer wordt hersteld, bijvoorbeeld omdat je scherm in een winkelshowroom staat of wordt gebruikt in een openbare ruimte voor een advertentie of presentatie, pas dan de onderstaande instellingen aan:
Voortaan zal de TV direct inschakelen wanneer de stroom wordt hersteld.
Let op: als het toestel via een Smart voedingsadapter wordt gebruikt, zal het toestel nauwelijks in de standaard stand-by modus schakelen.
Echter, omdat de Smart voedingsadapter de spanning uitschakelt en weer inschakelt, kan dit wel invloed hebben op het toestel en ervoor zorgen dat onderdelen eerder defect raken.
Om je Hisense TV terug te zetten naar fabrieksinstellingen, kun je de volgende stappen volgen:
De TV gaat resetten en je kan de TV opnieuw instellen.
Wil je een opname plannen op je Hisense TV? Volg dan de volgende stappen:
Druk in Gids (EPG) op de [RODE] knop of op de knop
/
om het kleurenmenu weer te geven en selecteer
[RODE] knop om de geplande opname te bekijken. Je kan de ingestelde planning opnieuw aanpassen in de lijst met geplande opnames.
Opname in Stand-by modus
Als je tijdens het opnemen op de aan/uit-knop drukt en Opname in Stand-by modus selecteert, schakelt de TV over naar de stand-by modus. Het opnameproces gaat gewoon door. Als je nogmaals op de aan/uit-knop drukt om de TV uit de slaapstand te halen, heeft dit geen invloed op het opnameproces. Na het opnemen, wordt het opgenomen bestand automatisch op het aangesloten USB-station opgeslagen.
Opnemen op de achtergrond
Als je overschakelt naar een toepassing of een andere bron (bijvoorbeeld HDMI) tijdens het opnemen, blijft het opnameproces lopen. Na het voltooien van de opname, zal het opgenomen bestand automatisch op het aangesloten USB-station worden opgeslagen.
Als je het opnemen handmatig wil stoppen, druk je op de knop /
op de afstandsbediening en selecteer je TV om terug over te schakelen naar de zender die momenteel wordt opgenomen en druk je vervolgens op de knop
/
en selecteer je
op het scherm om te stoppen.
Meer informatie over de bedieningsbalk voor opnemen
Opmerking:
Mijn geplande opname kan niet worden afgespeeld
Lukt het niet om de geplande opnamen op je Hisense TV af te spelen? Volg dan de volgende stappen:
Opmerking:
Werkt een normale software-update niet? Dan is het nodig om een ‘geforceerde’ update met USB-stick uit te voeren.
Voordat je begint:
FAT32 en NTFS zijn bestandssystemen voor het opslaan van data. Als je USB-stick niet in FAT32 is geformatteerd, kan de TV de software niet uitlezen. Controleer dit als volgt op je computer:
Zo ziet dit eruit in Windows 11:
Via FileCap ontvang je het juiste bestand van ons met de naam Forcedupgrade_123.bin. Download dit bestand op je PC of Mac en plaats het vervolgens op een geschikte USB-stick. Volg dan de volgende stappen om de software op de TV te downloaden:
Wanneer moet ik een geforceerde update uitvoeren op mijn TV?
Een geforceerde update kan nodig zijn als je TV last heeft van softwareproblemen, vastloopt, of traag reageert. Ook als automatische updates niet lukken, bepaalde apps niet goed werken, of je beeld- en geluidsproblemen ervaart, kan een geforceerde update helpen.
Wat zijn de meest voorkomende redenen voor een geforceerde update?