Het beeldscherm van mijn Hisense TV doet het niet

Als je Hisense TV een probleem geeft met het beeld, is het om te beginnen handig te testen of de HDMI kabels correct aangesloten zijn. Wanneer dit het geval is, maar het probleem nog steeds aanwezig is, kan je het beeld testen. De TV zal een high definition beeld weergeven waarmee je kan kijken wat het gebrek van het scherm is. Het testbeeld kan worden gevonden door de volgende stappen te nemen:

1. Druk op de homeknop .
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Selecteer Ondersteuning.
  4. Selecteer Zelfdiagnose.
  5. Selecteer Het beeld testen.

Hieronder vind je een lijst met problemen met het beeld en mogelijke oorzaken en oplossingen.

Het beeld is vervormd

Het comprimeren van video-inhoud kan beeldvervorming veroorzaken, vooral bij snel bewegende beelden van sportprogramma's en actiefilms. Ook kan het zijn dat de signaalontvangst zwak of slecht is, dit kan ervoor zorgen dat het scherm vervormd is, maar dit is geen storing in het beeldscherm. Ten slotte kunnen mobiele telefoons die in de buurt van de TV worden gebruikt (binnen 1 m), ruis veroorzaken op zowel analoge als digitale zenders.

Het beeld is wazig, flikkert of is tijdelijk weggesneden

Wanneer het beeld van de TV wazig, flikkert of tijdelijk weggesneden is, kan het helpen om de scherpte van het beeldscherm te vergroten of te verkleinen. Dit kan door de volgende stappen te volgen:

1. Druk op de homeknop .
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Selecteer Beeld.
  4. Selecteer Beeldmodusinstellingen.
  5. Selecteer Scherpte.

Hier vind je ook de instellingen om de Helderheid, Contrast en Kleurverzadiging van de TV aan te passen.

De afbeelding lijkt rood, paars, roze en andere kleuren

Wanneer de kleuren van de afbeelding niet kloppen kan je proberen de witbalans te verhogen of te verlagen. Dit kan je doen door de volgende stappen te nemen:

1. Druk op de homeknop .
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Selecteer Beeld.
  4. Selecteer Beeldmodusinstellingen.
  5. Selecteer Geavanceerde instellingen.
  6. Selecteer Witbalans.

Vervormd of golvend beeld

Sommige elektrische apparaten kunnen de TV storen. Als je het andere elektrische uitschakelt en de storing verdwijnt, plaatst dan dit apparaat verder weg van de TV. Ook kan je proberen de stekker van de TV in een ander stopcontact te plaatsen.

Er is geen beeld of het beeld is zwart en wit

Wanneer je TV geen beeld geeft of het beeld zwart en wit is kan het helpen om de ingangkabels te controleren. Deze vind je aan de achterkant van je TV.

Verder kan het ook helpen om de stekker van de TV uit het stopcontact te halen en deze er naar 60 seconden weer terug in te stoppen.

Ten slotte kan het ook zijn dat de kleurverzadiging niet op de juiste instelling staat. Deze kan aangepast worden met behulp van de volgende stappen:

1. Druk op de homeknop  .
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Selecteer Beeld.
  4. Selecteer Beeldmodusinstellingen.
  5. Selecteer Kleurverzadiging.
  6. Kijk of de kleurverzadiging op 50 of hoger staat.