Het wasprogramma van de wasmachine draait langer dan de aangegeven tijd?

Voordat de wasmachine gaat centrifugeren, verdeelt de wasmachine het wasgoed. Als de wasmachine moeite heeft met het vinden van de juiste balans van het wasgoed dan draait het wasprogramma langer. Deze verdeeltijd is niet meegenomen in de totale programmaduur omdat het verschilt per wasbeurt.

Voor een goede verdeling heeft de wasmachine minimaal een derde van het maximale aanbevolen gewicht wasgoed nodig.

Bijvoorbeeld: als je wasmachine een vulgewicht van maximaal 8 kg heeft, dan is een minimale belading van ongeveer 3 kg nodig voor een goede verdeling.

Een mix van kleding qua formaat en een toerental tot 1200 rpm (toeren per minuut) werken het best.

Heeft je wasmachine moeite met grote stukken wasgoed verdelen zoals beddengoed, dan adviseren wij de knopen of ritsen van een hoeslaken dicht te maken of de uiteinden aan elkaar te knopen met een elastiek. Dit voorkomt dat het wasgoed in elkaar komt te zitten en een bal gaat vormen.